Ενημέρωση για την πρότασή μας, που αφορά τη λύση του προβλήματος του ταμείου μας.

Προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Τ.Α.Π.Ι.Λ.Τ.Α.Τ.
Ενταύθα
Συνάδελφε Πρόεδρε,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας εκφράζει τη λύπη, την ανησυχία και τη διαμαρτυρία του γιατί το Δ.Σ. του Ταμείου μας κατέστη ΕΡΜΑΙΟ των βουλήσεων των προέδρων των Συλλόγων εργαζομένων – μελών του Τ.Α.Π.Ι.Λ.Τ.Α.Τ. – και γιατί ουδέποτε ενήργησε με γνώμονα τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του Επικουρικού Ταμείου, δηλαδή τόσο των εργαζομένων όσο και των Συνταξιούχων – μελών του Τ.Α.Π.Ι.Λ.Τ.Α.Τ.
Οι πρόεδροι των Συλλόγων εργαζομένων που δεν ίδρυσαν το Τ.Α.Π.Ι.Λ.Τ.Α.Τ., δεν το φρόντισαν και δεν το υπερασπίστηκαν (που μοιάζουν σαν τον ΕΣΩΓΑΜΠΡΟ που θέλει να επιβληθεί στην πεθερά και τη νύφη) προχωρούν στην επιβολή των απόψεών τους που στοχεύει στο κλείσιμο του Επικουρικού για να δημιουργήσουν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ με βάση το Νόμο Ρέππα, με τα κεφάλαια του Επικουρικού Ταμείου, με ελάχιστη συμμετοχή των εργαζομένων και μικρή ή καθόλου συμμετοχή των εργοδοτών, αφού δεν προβλέπεται άλλωστε από το Ν. 3029/2002.
Ακόμα, ενώ βρέθηκαν 6 σύμβουλοι που ψήφισαν την αποπομπή του Γεν.Γραμματέα από το προεδρείο, αυτοί οι σύμβουλοι εξαφανίστηκαν όταν χρειαστήκατε την πλειοψηφία τους για να αποδώσετε επιστροφές εισφορών και καταφύγατε στον εξωστρακισθέντα συνάδελφο Αντ. Ντίνο.
Όμως το τραγικότερο είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των 6 συμβούλων που κάνατε δεκτή την επιθυμία των προέδρων, δηλαδή να καταργηθεί το Επικουρικό είτε με την απευθείας διάλυσή του είτε με την απόσυρση των ασφαλισμένων και την επιστροφή των εισφορών και συνεισφορών των Τραπεζών.
Αυτό πάντως που δεν μας εξέπληξε απλά αλλά μας άφησε ΑΦΩΝΟΥΣ είναι η άρνησή σας να υλοποιήσετε και τη δεύτερη Δικαστική απόφαση αναστολής μείωσης του 35%, μέχρις ότου αποφανθεί οριστικά το Δικαστήριο και όχι μόνο. Προχωρήσετε πιο πέρα. Είστε αποφασισμένος να επισπεύσετε τις διαδικασίες διάλυσης του Τ.Α.Π.Ι.Λ.Τ.Α.Τ., να υλοποιήσετε τις νέες αποφάσεις των ανεύθυνων κυρίων προέδρων που θεωρούμε βέβαιο ότι δεν αποδέχεστε αλλά επιδιώκετε την υλοποίησή τους θυμίζοντάς μας το προηγούμενο της Κυβέρνησης που ρίχνει όλα τα φταιξίματα στην ΤΡΟΪΚΑ.
Ένα Επικουρικό Ταμείο που ιδρύθηκε με τη συμφωνία Συλλόγου ΙΟΝΙΚΗΣ και του σκληρού εργοδότη ΜΙΧ. ΒΡΑΝΟΠΟΥΛΟΥ δεν κλείνει τόσο εύκολα και επιπόλαια για να διαλυθεί για να πάρουν κάποιοι πίσω τις εισφορές τους και να εξυπηρετήσουν τους Τραπεζίτες με τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου που ούτε τους εργαζόμενους αλλά και κυρίως ούτε τους συνταξιούχους εξυπηρετεί σε τελική ανάλυση.
Η τελευταία καμπάνια από τα ηλεκτρονικά και τα έντυπα μέσα ενημέρωσης που παραπληροφορεί την Κοινωνία και εξοργίζει τους συνταξιούχους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι πρόεδροι ενώ υπογράφουν σύμφωνα για τη διάλυση του Επικουρικού προσπαθούν να επιρρίψουν τις ευθύνες στους συνταξιούχους με το ψευδές στοιχείο ότι μετά την κατά 70% αύξηση των συντάξεων το Τ.Α.Π.Ι.Λ.Τ.Α.Τ. δεν έχει κανένα μέλλον και πρέπει να διαλυθεί για να περιφρουρηθούν τα αποθεματικά.
Ποτέ δεν κλήθηκαν τόσο οι συνταξιουχικοί Σύλλογοι όσο και οι εκπρόσωποί τους στο Δ.Σ. του Τ.Α.Π.Ι.Λ.Τ.Α.Τ. για αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης για την βιωσιμότητα του Ταμείου, παρά το Δ.Σ. του Τ.Α.Π.Ι.Λ.Τ.Α.Τ. ενεργεί και αποφασίζει με βάση τις εντολές των προέδρων των Συλλόγων.
Μετά από τα μυστικά διαβούλια των Συλλόγων εργαζομένων και μετά την επίθεση δυσφήμισης των συνταξιούχων το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συνήλθε σήμερα έκτακτα με μοναδικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο Επικουρικό μας Ταμείο.
Τα αίτια της οικονομικής αδυναμίας του Τ.Α.Π.Ι.Λ.Τ.Α.Τ. δεν οφείλονται στους Συνταξιούχους γιατί οι συνταξιούχοι έχουν την «ατυχία να ζουν» αλλά στους Τραπεζίτες, στους αντιασφαλιστικούς Νόμους των Κυβερνήσεων, στην πλήρως αδιάφορη ΟΤΟΕ και βέβαια και τους Συλλόγους εργαζομένων που δεν έχουν ούτε τη δύναμη ούτε τη θέληση να πιέσουν τους εργοδότες τους.
Για να απορρίψουμε και να ΕΞΟΒΕΛΙΣΟΥΜΕ τις κακόβουλες και απαράδεκτες κατηγορίες εναντίον των συνταξιούχων, σας καταθέτουμε συνοπτικά το περιεχόμενο της σημερινής απόφασης του Δ.Σ.
ΟΜΟΦΩΝΑ το Δ.Σ. αποφάσισε:
α) Να υλοποιηθεί άμεσα η υπ΄αριθμ. 6445/2014 απόφαση του Δικαστηρίου προς αποφυγή περαιτέρω Εισαγγελικών ενεργειών.
β) Να αποκατασταθεί η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ στο Δ.Σ. του Τ.Α.Π.Ι.Λ.Τ.Α.Τ. με την αποκατάσταση του Γεν.Γραμματέα που αποπέμφθηκε αδικαιολόγητα, απαράδεκτα, αντιδεοντολογικά και παράνομα.
γ) Για να αποκαλύψουμε το μέγεθος της υποκρισίας σας, είμαστε υποχρεωμένοι να σας γνωρίσουμε εξειδικευμένα και την πρότασή μας για τη βιωσιμότητα του Επικουρικού Ταμείου που περιλαμβάνει:
– Την κατά 20% μείωση των Επικουρικών βοηθημάτων μετά την αποκατάσταση της κατά 35% μείωσης και τη μη εκδίκαση της κύριας αγωγής στις 7.8.2014.
– Την αύξηση της εισφοράς των εργαζομένων κατά 1% και των εργοδοτών κατά 2% και
– Την μη εκδίκαση της έφεσης για το 30% του Ιουλίου του 2012.
Αυτό εξάλλου είναι και το περιεχόμενο της αναλογιστικής μελέτης που επιμελημένα ξεχνάτε και το μόνο που θυμόσαστε είναι το βοήθημα των Συνταξιούχων.
Μετά από αυτή την απόφασή μας – που εκφράζει και το σύνολο των βοηθηματούχων – τα όπλα των κυρίων προέδρων θα ΣΙΓΗΣΟΥΝ και η λύση για την ηρεμία του Τ.Α.Π.Ι.Λ.Τ.Α.Τ. είναι πολύ κοντά.
Αναμφίβολα δεν αρνούμαστε να πάρουμε μέρος σε κάθε σύσκεψη για την αναζήτηση λύσης για την περιφρούρηση του Τ.Α.Π.Ι.Λ.Τ.Α.Τ., που πέραν των άλλων θα αφήνει την πόρτα ανοιχτή και για δημιουργία Επικουρικού Ταμείου Τραπεζοϋπαλλήλων, κάτι που είναι στόχος μισού ΑΙΩΝΑ.
Σε κάθε περίπτωση, σας γνωρίζουμε την απόφασή μας να συγκαλέσουμε Γενική Συνέλευση των Συνταξιούχων – σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η πρότασή μας – πριν την απολογιστική Γεν. Συνέλευση του Τ.Α.Π.Ι.Λ.Τ.Α.Τ. τον Οκτώβρη για ανάλογη ενημέρωση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΡΓΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ