ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Αθήνα 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ

ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

ΑΠΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

          Ο Σύλλογος Βοηθηματούχων ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, καλεί τους συναδέλφους Βοηθηματούχους-Συνταξιούχους να μην συμμετάσχουν στις διαδικασίες τόσο των αρχαιρεσιών για ανάδειξη οργάνων  του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ όσο και στην πανελλαδική ψηφοφορία για την (ξανά) τροποποίηση του ισχύοντος καταστατικού.

Ο Σύλλογος επισημαίνει στα μέλη του ότι:

1)       Η Γ.Σ. της 5-8-2018 δεν είχε την νόμιμη απαρτία, παρόντες ήσαν περίπου 700, ενώ η προβλεπόμενη απαρτία για την τροποποίηση του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ απαιτούσε την παρουσία 2.200 μελών του Λεκανοπεδίου Αττικής, όπως προβλέπει το καταστατικό του Ταμείου, άρθρο 12 παράγραφος 2 …«απαιτείται η παρουσία του μισού τουλάχιστον των μελών του Λεκανοπεδίου Αττικής και η πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων».

2)       Οι αρχαιρεσίες στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για την εκλογή νέων οργάνων διοίκησης από 10-09-2018 έως 08-10-2018, έχουν προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα χωρίς την συμμετοχή του ημίσεως και πλέον (3.000) … διαγραμμένων Βοηθηματούχων-Συνταξιούχων και θα διεξαχθούν με ενιαίο ψηφοδέλτιο και όχι με ξεχωριστά ψηφοδέλτια (όπως προβλέπει ο νόμος με την απλή αναλογική), που απέφυγε η Διοίκηση του Ταμείου την εφαρμόσει.

Ο Σύλλογός μας παραμένει αταλάντευτα στη θέση του ως προς την αναδρομικότητα του βοηθήματος στα επίπεδα του 2015 (ανώτατο πλαφόν 390€ μεικτό) και (κατώτατο πλαφόν 150€ μεικτό) με την καταβολή των αναλογούντων αναδρομικών από 1-10-2015 και εντεύθεν, βάσει της υπ’ αριθμ. 2724/2018 απόφασης (τελεσίδικης πλέον) του Εφετείου Αθηνών (βλέπε αναρτήσεις με ημερομηνίες 7-6-2018 και 31-08-2018 αντίστοιχα).

   Θα συνεχίσει τον αγώνα του για την διεκδίκηση των ως άνω αναδρομικά, τελικά μέσω της δικαστικής οδού -καταθέτοντας ομαδική αγωγή- σε περίπτωση που η Διοίκηση του Ταμείου δεν εφαρμόσει την ως άνω απόφαση του Εφετείου Αθηνών, στο προσεχές χρονικό διάστημα.

ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΥΧΟΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ

ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ

(ΞΑΝΑ) ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

 

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Βέργος

Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Σμυρναίος