Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας, κ. Νότη Μηταράκη

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου  2019

Προς τα ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Θέμα: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας, κ. Νότη Μηταράκη

Συνάδελφοι/σες,

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Συλλόγου μας, με την από 9-10-2019 (Α.Π. 385) επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιήθηκε την 12-11-2019 η σύσκεψη στο Υπουργείο, όπου παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Νότης Μηταράκης, ο Διευθυντής Κωνσταντίνος Κωστάκος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, Ιωάννης Βέργος, ο Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Σουβαρίδης, τα Μέλη του Δ.Σ. Γεώργιος Βιτσέντζος, Κων/νος Λαγκαδινός, Χρήστος Ράπτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΛΤΕ Γεώργιος Κολλάτος, καθώς και οι Νομικοί Σύμβουλοι των δύο Συλλόγων, Γεώργιος Πολίτης και Θρασύβουλος Ξενάκης αντίστοιχα, προκειμένου να εκθέσουμε τους λόγους που επιβάλλουν την ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ.

Μετά την ανάγνωση της επισυναπτόμενης επιστολής της 12-11-2019, προς τον Υφυπουργό από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιωάννη Βέργο, με Θέμα:

ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΟΝΙΚΗΣ – ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ & ΑΛΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΤΑΠΙΛΤ- AT) ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΩΝ (ΕΤΕΑΕΠ)

ακολούθησε συζήτηση σε πάρα πολύ καλό κλίμα, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι παρόντες, κατά την οποία ο κ. Υφυπουργός απέδειξε ότι είναι γνώστης του θέματος.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα σημαντικά επιχειρήματα που του εκθέσαμε, διατύπωσε την κατ’ αρχήν θέλησή του να επιλύσει το πρόβλημα σε βραχύ χρονικό διάστημα, τονίζοντας την οικονομική διάσταση που επιφέρει η ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ, και για τον λόγο αυτό συμφωνήσαμε σε νέα σύσκεψη στο Υπουργείο στο άμεσο μέλλον, ώστε να αξιολογηθούν τα οικονομικά δεδομένα και η βιωσιμότητα του ΤΑΠΙΛΤΑΤ, αναλογιστικές μελέτες, συντάξεις κλπ.

Θεωρούμε ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

του Συλλόγου Βοηθηματούχων ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Ο Πρόεδρος                                                     Ο    Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Βέργος                                                    Ιωάννης Σμυρναίος

 

Ακολουθεί η επισυναπτόμενη επιστολή: