ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ

Συνάδελφε/σα,

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25/05/2022 στο γραφείο του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύσκεψη για το θέμα της ένταξης της Επικουρικής μας Σύνταξης – Βοηθήματος στο κρατικό ταμείο τ. ΕΤΕΑΕΠ νυν ΕΦΚΑ, κατόπιν αιτήματος του Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογός μας είχε παραστεί και σε προηγούμενη συνάντηση για το ίδιο θέμα με τον τότε Υφυπουργό, κ. Νότη Μηταράκη (Νοέμβριος 2019).

Από πλευράς του Συλλόγου στην χθεσινή συνάντηση (25/05/2022), παρέστησαν: ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ιωάννης Βέργος, ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Βιντσέντζος, ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Σμυρναίος και το Μέλος Οδυσσέας Σταμάτης. Στη συνάντηση επίσης κλήθηκε να συμμετάσχει και ο Δικηγόρος Αθηνών, παρ’ Αρείω Πάγω, Θρασύβουλος Κ. Ξενάκης, λόγω και της εμπειρίας του εξαιτίας της συμμετοχής του και στην ανωτέρω παλαιότερη συνάντηση του Συλλόγου μας με τον τότε Υφυπουργό, κ. Μηταράκη (Νοέμβριος 2019).

Από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παρέστη ο Υφυπουργός κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου με τους συνεργάτες του και τον Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου.

Η συζήτηση που διενεργήθηκε ήταν αναλυτική, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι δύο πλευρές ανέπτυξαν τα επιχειρήματα και τις θέσεις τους, πάνω στο θέμα της εντάξεως του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΦΚΑ (πρώην ΕΤΕΑΕΠ) και το θέμα αυτό θα εξεταστεί περαιτέρω, με τη συνακόλουθη σύνταξη των απαραίτητων σχετικών εγγράφων.

Συνάδελφε/σα,

Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας για αξιοπρεπή Επικουρική Σύνταξη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας

Ι. Βέργος                                    Ι. Σμυρναίος