ΟΡΘΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (2-10-2020)

ΟΡΘΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (2-10-2020)

ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ 21-01-2021 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ 2018 (Γ.Σ. 5-8-2018)

            Αγαπητοί συνάδελφοι/σες,

Προς επίλυση τυχόν αμφισβητήσεων και αποκατάσταση τυχόν παρερμηνειών που επιδιώκουν ορισμένοι με στόχο να σας παραπλανήσουν αναφορικά με την αίτηση αναίρεσης που εκκρεμεί ενώπιον του Αρείου Πάγου κατά της εφετειακής απόφασης υπ’ αριθμ. 2724/4-6-2018, που επαναφέρει την ισχύ του αρχικού Καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και που ακυρώνει την τροποποίηση του Καταστατικού του Ταμείου του 2015, οφείλουμε να τονίσουμε πως ουδέποτε σας παραπλανήσαμε για το οικονομικό αντίκτυπο της απόφασης που αναμένεται να εκδοθεί από τον Άρειο Πάγο. Τυχόν ενδεχόμενη επικύρωση από τον Άρειο Πάγο της εφετειακής απόφασης, η οποία έκρινε υπέρ της ακύρωσης της καταστατικής τροποποίησης με την οποία επήλθε η μείωση στο επικουρικό βοήθημα των συντάξεών μας, δημιουργεί ξεκάθαρη νομική υποχρέωση οικονομικού χαρακτήρα για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για την αποκατάσταση και την επαναφορά του επικουρικού βοηθήματος στα ποσά που ήταν πριν την καταστατική τροποποίηση του 2015 για το σύνολο των ετών 2015-2018, λόγω ακριβώς της αμετάκλητης ακύρωσης της τροποποίησης του εν λόγω άρθρου για τα έτη αυτά. Και αντιστοίχως γεννάται νομικό δικαίωμα διεκδίκησης για τους βοηθηματούχους. Συνεπώς: ισχυρισμοί που προκρίνουν την ιδέα πως δεν υφίσταται οικονομική υποχρέωση αποκατάστασης των ποσών αυτών από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, πέραν του ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι και εξαιρετικά επικίνδυνοι, αφού η διάδοσή τους είναι δυνατόν να βλάψει τα συμφέροντα όλων μας.

Επιπλέον, όσον αφορά την απόφαση πoυ εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο είχαν προσφύγει οι «κοπτόμενοι Σύλλογοι», αναγράφοντας τα εξής: «Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο για την ντροπιαστική “Γενική Συνέλευση-φάντασμα” του 2018. Πρόσφατα εκδόθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στο οποίο είχαν προσφύγει οι σύλλογοι που αγωνιζόμαστε για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης για την ακύρωση της ντροπιαστικής «Γενικής Συνέλευσης-φάντασμα» του Αυγούστου 2018, προκειμένου να ακυρωθεί η τροποποίηση του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και των αρχαιρεσιών που ακολούθησαν» (βλ. ανάρτηση Ιονικής Ενότητας της 2-10-2020), πρέπει να διευκρινίσουμε πως, απ’ ότι έχουμε αντιληφθεί, η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών λόγω καθ’ ύλην αρμοδιότητας του τελευταίου, με αποτέλεσμα την καθυστέρησης της διαδικασίας.

Αντιθέτως, εξ αρχής ο Σύλλογός μας, κινήθηκε ορθά, νομότυπα και εμπρόθεσμα, καταθέτοντας την από 5/2/2019 αγωγή ακύρωσης κατά της ως άνω καταστατικής τροποποίησης του 2018 ενώπιον του ορθού δικαστηρίου, δηλαδή του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία αναμένεται να συζητηθεί την 21η/1/2021, οπότε εντός του επόμενου έτους αναμένουμε να έχουμε απόφαση με την οποία δικαιώνονται οι αγώνες μας δίχως περιττές καθυστερήσεις. Είναι πέραν από εμφανές λοιπόν ποιοι προασπίζονται πραγματικά και ουσιαστικά για τα συμφέροντα όλων των Βοηθηματούχων-Συνταξιούχων μας και ποιοι επιλέγουν «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Βέργος                                                          Ιωάννης Σμυρναίος