ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΑΠΟΦΑΣΗ 114/2021

ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ 114/2021 ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – 16ο ΤΜΗΜΑ

Συνάδελφοι/σες,

Σας ενημερώνουμε ότι η ως άνω Εφετειακή Απόφαση 114/2021 απορρίπτει την έφεση της 07/06/2017, του Συλλόγου μας και -20- Μελών του, που είχε καταθέσει την 09/06/2017 (ΓΑΚ 544759/2017) κατά της πρωτόδικης (επίσης απορριπτικής) απόφασης υπ’ αριθμ. 3149/2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που αφορούσε την από 15-06-2015 με Αρ. Εκθ. Καταθ. 66977/8480/19-6-2015 αγωγή μας κατά της Γενικής Συνέλευσης της 01/03/2015 του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, προσβάλλοντας το κύρος των εργασιών της, καθώς και τις αποφάσεις της παράνομης και αντικαταστατικής Γενικής Συνέλευσης.

Το Εφετείο Αθηνών, με την ως άνω απόφασή του, ύστερα από -13- μήνες από την δικάσιμο της Εφέσεως της 12/12/2019, κάνει ΔΕΚΤΗ τυπικώς την Έφεση και την απορρίπτει κατ’ ουσίαν.

Συνάδελφοι/σες,

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο Σύλλογός μας κρίνει ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα βάσιμες πιθανότητες ευδοκίμησης της Αναίρεσης στον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ και λόγω των πολύ μεγάλων εξόδων, που κάτι τέτοιο θα συνεπαγόταν (από τυχόν κατάθεση αναίρεσης), δεν θα ασκήσει αναίρεση ο Σύλλογος κατ’ αυτής της Εφετειακής Απόφασης.

Ωστόσο, Συνάδελφοι/σες, ο Σύλλογός μας δεν μπορεί να μην σχολιάσει, τόσο το περιεχόμενο του Δ.Σ. ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του την 11/03/2020 κατά του Συλλόγου μας και των -20- μελών του, αναγράφοντας ψευδώς -31- μέλη του, όσο και το περιεχόμενο επίσης της Ιονικής Ενότητας, που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της την 19/03/2021 με τίτλο:

 

«ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Μία ακόμα αποτυχία των κκ. Βέργου και Τάτση στην υπόθεση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ – Συνταχθείτε με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και το ΣΥΙΛΤΕ στην προσπάθεια διάσωσης της επικουρικής μας σύνταξης!» και περιεχόμενο «Συνάδελφοι,

Σας έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι ορισμένοι από το χώρο της Ιονικής με τη στάση και την πρακτική τους, λόγω άγνοιας και ανευθυνότητας, έχουν υπονομεύσει επανειλημμένα τις νομικές ενέργειές μας για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ (πλέον συγχωνευμένο στον e-ΕΦΚΑ) που αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική προοπτική διάσωσης και διασφάλισης αξιοπρεπούς επικουρικής σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους του επικουρικού μας ταμείου.

Πρόσφατα, το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ εξέδωσε… πανηγυρική ανακοίνωση για τη δικαστική δικαίωσή του σε προσφυγή που είχε καταθέσει σε βάρος του ο Σύλλογος Βοηθηματούχων του κου. Βέργου. Συγκεκριμένα, η εν λόγω απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών 114/2021 αφορά έφεση του Συλλόγου Βοηθηματούχων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ κατά της απόφασης  3149/2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η απόφαση αυτή είχε απορρίψει την  αγωγή του Συλλόγου Βοηθηματούχων με την οποία ζητούσε την ακύρωση της Γ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤΑΤ της 1.3.2015 για τους ειδικούς λόγους που περιλαμβάνονταν στην αγωγή αυτή.»

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί σε κάθε Συνάδελφο αλλά και σε οποιονδήποτε καλόπιστο τρίτο παρατηρητή το ύφος και ήθος των ανωτέρω ανακοινώσεων.

Κατ’ αρχήν εντελώς άσκοπα το θέμα προσωποποιείται με τις απαράδεκτες εκφράσεις «ο Σύλλογος Βοηθηματούχων του Κου. Βέργου» και «ο κ. Βέργος, ο κ. Τάτσης, οι ελάχιστοι ακόλουθοί τους…». Η χρήση παρόμοιων εκφράσεων είναι ενδεικτική της «ιδιοκτησιακής» νοοτροπίας ορισμένων, οι οποίοι θεωρούν τους Συνδικαλιστικούς Συλλόγους προσωπική τους υπόθεση. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η παράταξη της «Ιονικής Ενότητας» επεχείρησε με υστεροβουλία και σκοπιμότητα να «αλώσει» επί δεκαετίες, αρχής γενομένης από το … 2001 έως και σήμερα τον Σύλλογο Βοηθηματούχων ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, όμως η πλειοψηφία των συναδέλφων, αναγνωρίζοντας την πολυετή παρουσία και προσφορά της παρούσας εκλεγμένης διοίκησης του Συλλόγου μας, μας έχει τιμήσει επανειλημμένα με την εκλογή μας.

Είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας επίσης της ανακοίνωσης του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που στρέφεται κατά του Συλλόγου μας και που αντιμετωπίζει τους Συναδέλφους Βοηθηματούχους ως εχθρούς του και με ρεβανσιστική διάθεση, ενώ θα έπρεπε από κοινού η δράση και η δυναμική μας να στραφεί στη διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου μας και την υπεράσπιση των συμφερόντων μας, η οποία είναι κοινή και ενιαία για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, κατά την πάγια τακτική που έχει ακολουθήσει το Διοικητικό μας Συμβούλιο, χωρίς τους απαράδεκτους διαχωρισμούς και παραγοντισμούς που σημειώνονται στις ανωτέρω ανακοινώσεις.

Είναι γνωστό σε όλους και αποδεικνύεται από τα πεπραγμένα μας με έγγραφα ότι η Διοίκηση του Συλλόγου μας επεδίωξε και επιδιώκει με κάθε νόμιμο τρόπο τη διασφάλιση της επικουρικής μας σύνταξης με την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ (ήδη e-ΕΦΚΑ) και είναι αναληθές και άδικο να λοιδορούμαστε ότι τάχα εμείς προβάλαμε προσκόμματα και υπονομεύσαμε την πιο πάνω προσπάθεια, τάχα λόγω … άγνοιας και ανευθυνότητας.

Συνάδελφοι/σες

Εγκαλούμε τους συντάκτες των ανακοινώσεων αυτών στην τάξη και επαναλαμβάνουμε την πάγια πεποίθησή μας ότι μόνο με τη στήριξη όλων των Συναδέλφων θα μπορέσει η κοινή μας προσπάθεια να καρποφορήσει, ώστε να δοθεί στο κοινό μας πρόβλημα η πρέπουσα λύση.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Βέργος                                            Ιωάννης Σμυρναίος