ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ

Αρ. Πρωτ.: 376

Αθήνα, 30 Απριλίου 2019

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ

Συνάδελφε/σα,

Με έκπληξη διαβάσαμε την υπ’αρ. 441/10-4-2019 Ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Πρώην Εθνοκάρτας (όπου αναφέρεται και η υπ’αρ. 420/7-11-2018 όμοια) και το παραπλανητικό περιεχόμενό της.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, περιοριζόμαστε στα εξής (που γνωρίζουν – άλλως οφείλουν να γνωρίζουν – οι συντάκτες του κειμένου):

Από το 1983, όπου ιδρύθηκε ο Σύλλογος Βοηθηματούχων ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, μάχεται υπέρ των δικαιωμάτων όλων των μελών του – Βοηθηματούχων του Ταμείου, χωρίς περιορισμούς και περιχαρακώσεις συνεπεία τράπεζας προέλευσης κλπ.

Από πολλών ετών βρίσκεται σε συνεχή αγώνα ο Σύλλογός μας –μεταξύ άλλων– και για την αποκατάσταση του βοηθήματος (ενδεικτικά: προσβολή των πολλών επιμέρους μειώσεων από το 2012, διαγραφή χιλιάδων μελών μας από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, αντικαταστατική Γενική Συνέλευση ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (1-3-2015) και άκυρο το …νέο Καταστατικό του κλπ).

Το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, στην προσπάθειά του να φιμώσει την ενοχλητική φωνή του Συλλόγου μας, το Νοέμβριο 2014 διέκοψε την παρακράτηση της συνδρομής των μελών & απ’ ευθείας απόδοσής της στον Σύλλογο (που αποδίδετο για 30 χρόνια), ακριβώς επειδή γνωρίζει πως αυτές (οι εισφορές) αποτελούν το μοναδικό έσοδο του Συλλόγου μας, προς αντιμετώπιση των δικαστικών του εξόδων και για την εν γένει λειτουργικότητά του.

Έκτοτε, ο Σύλλογός μας, αναγκάζεται να απευθύνεται στα μέλη του -με ανακοινώσεις, επιστολές, αναρτήσεις στο διαδίκτυο αλλά και τηλεφωνικώς- καλώντας τα, όχι μόνο να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητές του και να συμβάλλουν στις εκκρεμείς δίκες, αλλά και να καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή τους, που προσδιορίσθηκε στα 10€ από το 2015, με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Βοηθηματούχων ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (Δεκέμβριος 2014).

Όμως, ενώ προφανώς απαιτείται συνεργασία μεταξύ των διαφόρων φορέων των Συνταξιούχων για την από κοινού αντιμετώπιση της λαίλαπας επιβαρύνσεων που μας πλήττει πανταχόθεν, είναι λυπηρό μερικοί εκπρόσωποι της Πρώην Εθνοκάρτας να χρησιμοποιούν τον φορέα τους, για να συκοφαντούν τον Σύλλογο Βοηθηματούχων ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και τα όργανά του (για ποιους λόγους, άραγε;).

Έτσι, ενώ οι συντάκτες του κειμένου γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι τελευταίες εκλογές στον Σύλλογο Βοηθηματούχων ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, διενεργήθηκαν το 2017 και η θητεία του νυν Δ.Σ. (με τον κ. Βέργο ως Πρόεδρο του Δ.Σ.) διαρκεί μέχρι το 2020 (βλέπε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συλλόγου της υπ’ αριθμ. 1/23-2-2017 ανακοίνωσης της Κ.Ε.Ε. και της υπ’ αριθμ. 1/3-3-2017 ανακοίνωσης του Δ.Σ. του Συλλόγου), αναφέρουν κακόπιστα ότι ο κ. Βέργος δήθεν μόνον «αυτοχαρακτηρίζεται» ως Πρόεδρος του Συλλόγου Βοηθηματούχων, χωρίς να είναι!

Και έχουν το θράσος να προβάλουν ότι δήθεν πάμε να «οικειοποιηθούμε» δικαστικές επιτυχίες, όταν ο Σύλλογος Βοηθηματούχων ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ βρίσκεται σε διαρκή δικαστικό αγώνα από το 2001! Θράσος που συνδυάζουν με αόριστη αμφισβήτηση της ορθής διαχείρισης των εσόδων («δεν γνωρίζουμε που πάνε οι συνδρομές που συγκεντρώνει»…) που σαφώς κατατείνει στην συκοφάντηση του Προέδρου του.

Και συνεχίζουν αυτήν την συκοφαντική τροχιά προβάλλοντας ότι δήθεν «πολλοί συνάδελφοι» της πρώην Εθνοκάρτας (πόσοι;) «δέχονται πιεστικά και ενοχλητικά τηλεφωνήματα για οφειλόμενες συνδρομές» στον Σύλλογό μας.

Καλούμε τους συντάκτες του κειμένου (και όσους τους στηρίζουν) να μην συνεχίσουν σ’ αυτήν της ατραπό που βλάπτει τα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων Πρώην Εθνοκάρτας ειδικότερα και τους συνταξιούχους γενικότερα.

Και, δράττεται ο Σύλλογός μας και αυτής της ευκαιρίας για να θυμίσει στα μέλη του, να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή του 2019. Αυτό δεν είναι, κατά τη γνώμη μας, ούτε πιεστικό και ούτε ενοχλητικό, αλλά αναγκαίο για την συνέχιση του αγώνα του Συλλόγου μας.

Για του λόγου το αληθές, σας παραπέμπουμε στις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα μας, που αναφέρονται στις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας (21-2-2019, 21-3-2019),

καθώς και στην πρόσφατη επιστολή στα Ταμειακώς εν τάξει μέλη, που αφορά την εισφορά έτους 2019, που σας την παραθέτουμε:

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Ι. Βέργος                                   Ι Σμυρναίος