Προς Πρόεδρο συλλόγου εργαζομένων πρώην Ιονικής

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΙΝΟΣΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ       ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

 

  

Αθήνα, 22-09-2014

 

 

Προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων πρώην Ιονικής &

Διευθυντή εφημερίδας «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

Ευπόλιδος 8 – ΕΝΤΑΥΘΑ

 

Συνάδελφε,

Στο τελευταίο φύλλο Νο 43 της εφημερίδας σου, συνεχίζετε την παρέμβαση στα εσωτερικά άλλων Συλλόγων, χωρίς να έχετε τέτοιο συνδικαλιστικό δικαίωμα και επανέρχεστε ξανά με το γνωστό υβρεολόγιο που γνωρίσαμε και κατά την διάρκεια των αρχαιρεσιών του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΟΝΙΚΗΣ, προ εξαμήνου.

Φαίνεται ότι σε εγκατέλειψε η μνήμη, ή επιδιώκεις να βαφτίζεις «βάρβαρους» συνδικαλιστικά και καταχραστές, τους συναδέλφους που επί 14 και πλέον χρόνια υπηρετούν στο Σύλλογο Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας.

Είναι δικό σου δικαίωμα να έχεις οποιαδήποτε άποψη για κάθε συνάδελφο της ΙΟΝΙΚΗΣ.  Δεν είναι όμως δικαίωμά σου να συνεχίζεις τον οχετό ύβρεων χωρίς κανένα σεβασμό στην ιστορική διαδρομή του καθενός.

Συνάδελφε, δεν θα σου έκανα την τιμή να σε απασχολήσω αν δεν συνέτρεχαν ΔΥΟ βασικά στοιχεία στο δημοσίευμά σας:

α) Ότι οι εκτοξευόμενες ύβρεις εκπορεύονται από το περιεχόμενο των πρακτικών του Δ.Σ. του Συλλόγου Βοηθηματούχων ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που εφιλοξενείτο μέχρι 30/6/2014 στο Σύλλογο Συνταξιούχων Ιονικής, οπότε με δική σου παρέμβαση έγινε ΕΞΩΣΗ του Συλλόγου Βοηθηματούχων ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Εδώ είναι ερευνητέο ποιος διέρρηξε το κλειδωμένο αρχείο του Συλλόγου Βοηθηματούχων ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και ποιος σου παρέδωσε τα πρακτικά και τα ταμειακά δικαιολογητικά του Συλλόγου Βοηθ/χων, όπως και κατά πόσο είναι ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ πράξη η δημοσιοποίηση του περιεχομένου των, εκ μέρους σου.

β)  Με την αναλυτική αναφορά σου, στην περίοδο 2003-2005 του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ αντιπαρατίθεσαι στον εαυτό σου, λέγοντας «έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αν είχαμε παραμείνει στη Διοίκηση, σήμερα το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ θα είχε διπλάσιο αποθεματικό» παρασιωπώντας το γεγονός ότι, αν δεν είχαμε εμποδίσει την επένδυση του κεφαλαίου του Ταμείου στην ΑΣΠΙΔΑ του Ψωμιάδη, με απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου που ψήφισες και ΕΣΥ, σήμερα το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δεν θα υπήρχε.

Αιτιάσαι την κ. Φουντουλάκη λέγοντας «Οι φωστήρες επανέφεραν τη σιδηρά κυρία του Ταμείου στη θέση της Διευθύντριας και με τη γνωστή ανεπάρκεια των φωστήρων (υβρίζοντας τους προέδρους των Συλλόγων όλων των Τραπεζών) της παρέδωσαν τα κλειδιά του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ώστε να μπορεί να διευθύνει και να εφαρμόζει τις καταστροφικές της απόψεις, όπως είναι η ανάκληση της εφαρμογής της διαδοχικής ασφάλισης».

Λυπάμαι που θα σου θυμίσω ότι η κ.Φουντουλάκη ήταν και είναι άψογος λειτουργός, πλήρως γνώστης των θεμάτων του Ταμείου και δεν έκανε τίποτε παραπάνω από το να υλοποιεί τις αποφάσεις του Δ.Σ. Ακόμα η Διαδοχική ασφάλιση είχε εφαρμοστεί με εμπειρικό ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ του Μεταλλινού, χωρίς τις επιβαλλόμενες καταστατικές αλλαγές, παρά την ύπαρξη αναλογιστικής μελέτης που έλεγε ότι η εφαρμογή της διαδοχικής ασφάλισης θα κοστίσει υπέρογκα ποσά και πολύ σωστά οι Διοικήσεις του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ επανέφεραν την εφαρμογή του Καταστατικού του Ταμείου, όσον αφορά τον υπολογισμό των Συντάξεων.

Σου θυμίζω ακόμα – γιατί όντως σε εγκατέλειψε η μνήμη σου – ότι υπάρχουν Δικαστικές αποφάσεις και Γνωμοδοτήσεις, που αποφαίνονται ότι ορθώς το ΤΑΜΕΙΟ δεν εφαρμόζει τη διαδοχική ασφάλιση, αφού είναι ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ Αυτοδιοικούμενος και Αυτοδιαχειριζόμενος Ασφαλιστικός Φορέας που λειτουργεί σε Σωματειακή βάση.

Από αυτό το σημείο μέχρι που να σχεδιάζεται η τοποθέτηση του σδ.Κίσσα στη Δ/νση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, στη θέση της κας Φουντουλάκη, υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Δεν παραλείπω να υπογραμμίσω και την απρέπειά σου ότι τάχα η κα Φουντουλάκη δεν κέρδισε «με το σπαθί της» τον υψηλό μισθό και τα παχυλά BONUS που λαμβάνει από το Ταμείο.

Ούτε παχυλό μισθό παίρνει, ούτε προκλητικά BONUS. Παίρνει το μισθό της Τράπεζας που την απέσπασε στο Ταμείο και το επίδομα που της χορηγείται από την εποχή που ήσουν αντιπρόεδρος την περίοδο 2003-2005 στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, αλλά και τις προηγούμενες Διοικήσεις.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ενδιατρίβετε στα θέματα των Συνταξιούχων και μάλιστα πολύ πρώιμα πριν συνταξιοδοτηθείς για ευνόητους λόγους.

Είναι πασίγνωστο ότι με το μηχανισμό, την στήριξη οικονομικά και τη συκοφαντική πολεμική κατά του απερχόμενου Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής, ανατράπηκε η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων με την εκλογή προσώπων της απολύτου επιλογής σου.

Η Διορισμένη Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής με πρόεδρο τον Θ. Βλαγκούλη που κλήθηκε να διενεργήσει αρχαιρεσίες, έκανε εξονυχιστικούς ελέγχους, ως μή όφειλε, και  βαφτίζοντας τις λειτουργικές δαπάνες του Συλλόγου παράνομες σπατάλες, σου παρέδωσε το υλικό με το οποίο, ως … Διοικητής Πυροβολικού ετοίμασες το έδαφος, για να πετύχει … η επίθεση κατάληψης του Συλλόγου Συντ/χων.

Σε περισσότερες από μία εφημερίδες σου, επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια, σε επίπεδο κριτικής, που παίρνει τη μορφή του γελοίου.

Ο λαθρεπιβάτης Ντίνος, ο καταχραστής Ντίνος, ο ανίκανος Ντίνος και όσα το συνδικαλιστικό σου επίπεδο επιτρέπει να γράφεις, με έχει κυριολεκτικά εκνευρίσει.

Η επανάληψή τους, δεν θα μου έκανε καμιά εντύπωση, αν δεν ήταν καρπός κλοπής των πρακτικών του Δ.Σ. και των δικαιολογητικών των οικονομικών εγγράφων του Συλλόγου Βοηθηματούχων ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, από το κλειδωμένο γραφείο του, που φυλάσσονταν στο Σύλλογο Συνταξιούχων Ιονικής, Παν/μίου 38.

Παρά την αναμφίβολη παραποίηση του αποτελέσματος των αρχαιρεσιών, στο Σύλλογο Συνταξιούχων Ιονικής κατά τη διαλογή των σταυρών προτίμησης – πράγμα που αποδεικνύεται από τη διαφορά που προέκυψε, μετά την ένσταση της συναδέλφισσας Λαδά, μεταξύ του αρχικού αποτελέσματος και εκείνου που δημοσιεύτηκε μετά την δεύτερη καταμέτρηση – δεν έγινε καμιά δικαστική ενέργεια αμφισβήτησης του αποτελέσματος.

Αυτό έγινε πρώτον γιατί μας έχεις κουράσει με τις μηνύσεις και αγωγές και δεύτερον γιατί κάποτε πρέπει να ηρεμήσει ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας για να απασχοληθεί με τα άπειρα, δύσκολα και σύνθετα προβλήματα των Συνταξιούχων.

Τα μικροπρεπή και κουτσομπολίστικα σχόλια στο φύλλο της εφημερίδας σου, ωστόσο βάζουν και ένα σοβαρό θέμα: Πώς δικαιολογείται η διπλή ταυτότητα του συναδέλφου Ιωάν. Χρυσικού, που ως πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων έχει χρέος να υποστηρίζει την ενότητα και την ηρεμία του Συλλόγου του και ως μέλος της Συντακτικής Ομάδας της «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ- ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» σου, καθυβρίζει τον Ντίνο και τον Βέργο, ως μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας;

Το προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ έχει υποχρέωση να δώσει εξηγήσεις για το πώς τα πρακτικά του Δ.Σ. και τα ταμειακά του Συλλόγου Βοηθηματούχων ΤΑΠΙΛΤΑΤ, που ήταν κλειδωμένα στο παραδοσιακό γραφείο του αείμνηστου Γ. Σωτηρόπουλου, βρέθηκαν στα χέρια σου;

Όσον αφορά τις προσδοκίες  σου, για διάλυση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής, ώστε να μεγαλώσεις το κατασκεύασμά σου που λέγεται «Σύλλογος Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής» για να γίνεις «ΦΕΟΥΔΑΡΧΗΣ» όλων όσων πέρασαν από την ΙΟΝΙΚΗ, σε διαβεβαιώνω ότι χτυπάς λάθος πόρτα!

Είναι αυτονόητο ότι, η περιουσία που δημιουργήθηκε από όσους συνέβαλαν, δεν μπορεί να γίνει παιχνίδι στα χέρια σου, έστω και αν αυτό θα επιβάλλει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η παρούσα επιστολή μου, να δημοσιευτεί στην ίδια στήλη της εφημερίδας σου, στο προσεχές φύλλο της «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» όπου γίνανε και οι απαράδεκτες, αντισυναδελφικές και αντισυνδικαλιστικές αναφορές σου, σε αντίθετη περίπτωση η παρούσα θα δημοσιευθεί σε όλο τον Κλαδικό Τύπο.

Είναι επίσης αυτονόητο ότι θα καταθέσω μήνυση εναντίον σου και όλων των μελών της Συντακτικής Ομάδας σου, καθώς και κάθε υπευθύνου για την παραβίαση του Αρχείου του Συλλόγου Βοηθ/χων ΤΑΠΙΛΤΑΤ, για την κλοπή τόσο των Πρακτικών του Δ.Σ. όσο και των οικονομικών εγγράφων του Συλλόγου Βοηθηματούχων ΤΑΠΙΛΤΑΤ.

Συναδελφικά

 

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΙΝΟΣ

 

Κοινοποίηση:

Σε όλα τα μέλη της Συντακτικής Ομάδας

της «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ- ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

  • Φωτεινή Αναστασοπούλου,
  • Γιώργο Ανδριώτη,
  • Θωμά Γεωργίου,
  • Δημήτρη Ευταξία,
  • Φάνη Κυριόπουλο,
  • Γιάννη Μπάνο,
  • Δημήτρη Μπρέγιαννη
  • Βαγγέλη Παινέση,
  • Δήμητρα Ρουβάκη,
  • Γιάννη Τσαρτσάλη,
  • Γιάννη Χρυσικό