ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-8-2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΥΧΩΝ            Τ.Α.Π.Ι.Λ.Τ.Α.Τ.

ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 14 – ΑΘΗΝΑ

 

  

 

Αθήνα, 11-08.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΠΙΛΤΑΤ

ΣΤΙΣ 7-8-2014 ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤΑΤ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 6445/2014

ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

——– . ——-

Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Εργαζομένων – μελών του ΤΑΠΙΛΤΑΤ – συνασπίστηκαν, συσκέφθηκαν και συναποφάσισαν με πρωτόκολλο συμφωνίας που κοινοποίησαν στο Επικουρικό μας Ταμείο να διαλύσουν το Ταμείο για να περιφρουρήσουν, δήθεν, τα αποθεματικά του, που κινδυνεύουν από τους Συνταξιούχους!

Το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤΑΤ με πλειοψηφία 6 ΝΑΙ, μία Λευκή ψήφο και δύο ΟΧΙ, αποφάσισε να υλοποιήσει τις εντολές των προέδρων των Συλλόγων των Εργαζομένων.

Τον τελευταίο μήνα ξεκίνησαν ένα πόλεμο με δελτία τύπου στα Μ.Μ.Ε., με ανακοινώσεις των Συλλόγων τους, αλλά και διά ζώσης να κατηγορούν τους συνταξιούχους ότι διεκδικούν ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ υπερβολικές αυξήσεις που ξεπερνούν το 70%, αγνοώντας ΔΗΘΕΝ την αλληλεγγύη των γενεών και την τύχη του Επικουρικού μας Ταμείου.

Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Αντί να ομολογήσουν:

1)    Ότι σε δυόμιση χρόνια μειώθηκαν οι συντάξεις κατά 72%, μιλούν για Δικαστική διεκδίκηση αυξήσεων κατά 70%.

2)    Δεν λένε ότι η απόφαση 6445/2014 του Μ.Π.Αθηνών δεν αφορά αύξηση αλλά αναστολή της αυθαίρετης μείωσης κατά 35% της 28-11-2013 που αποτελούσε αντίποινα κατά του Συλλόγου μας που ακύρωσε την κατά 30% μείωση του επικουρικού βοηθήματος της 31-10-13 με Δικαστική Απόφαση με ασφαλιστικά μέτρα (15/11/2013).

3)    Δεν λένε ούτε λέξη για την διαλλακτική πρότασή μας για συγκατάθεση του Συλλόγου μας να μειωθεί η σύνταξη κατά 20% αντί του 35%, μείωση που ισχύει από 1.12.2013.

4)    Παρασιωπούν την σοβαρή ευθύνη του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤΑΤ που εντελώς αυθαίρετα και παρά την σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου (24/7/2014) δεν υλοποιεί την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

5)    Ενώ συνασπίστηκαν κατά των συνταξιούχων, δεν συνασπίστηκαν αλλά ούτε και την ΟΤΟΕ πίεσαν για να επιβάλλουν στις Τράπεζες να αποζημιώσουν το ΤΑΠΙΛΤΑΤ για τις μαζικές κατά εκατοντάδες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις – με παχυλά bonus – για να μειώσουν το μισθολογικό κόστος.

6)    Υπογραμμίζουμε ότι στην ακροαματική διαδικασία του Πρωτοδικείου στις 7.8.2014 οι Σύλλογοι Εργαζομένων προσήλθαν με 8 Δικηγόρους (συμπεριλαμβανομένου και του Συλλόγου που προεδρεύει ο Σαρ. Φιλιππόπουλος) κατά των Συνταξιούχων για να ακυρώσουν τη Δικαστική απόφαση.

Δεν παραλείπουμε να σημειώσουμε ότι και ο Σύλλογος των Συνταξιούχων ΙΟΝΙΚΗΣ – ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ δεν παρέστη για να κάνει παρέμβαση υπέρ της Δικαστικής απόφασης ενώ στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων (8/7/2014) είχε κάνει Παρέμβαση υπέρ του Συλλόγου μας.

Τα συμπεράσματα είναι των συναδέλφων!!

Όχι μόνο δεν παρέστη ο Σύλλογος Συν/χων ΙΛΤΕ (για να κάνει Παρέμβαση υπέρ του Συλλόγου μας) αλλά πολύ χειρότερα, με επιστολή προς το ΤΑΠΙΛΤΑΤ, που … αποδέχεται την μη εφαρμογή της απόφασης 6445/2014 των Ασφαλιστικών Μέτρων.

Η θέση του Συλλόγου μας, ήταν και είναι πως το ΤΑΛΠΙΤΑΤ ούτε μπορεί ούτε πρέπει να κλείσει γιατί κάποιοι πρόεδροι θέλουν με τα κεφάλαια του ΤΑΜΕΙΟΥ να ιδρύσουν επαγγελματικό Ταμείο, γεγονός που αφορά ΜΟΝΟ τους εν ενεργεία ασφαλισμένους κι απαλλάσσονται οι Τράπεζες από την συνεισφορά υπέρ του ΤΑΠΙΛΤΑΤ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας 
Ιωάννης Βέργος Αναστασία Σιδηροπούλου